Home
Noticies
Membres
 

 
 Associació Catalana de Professionals de l'Esport  a  la Natura- ACPEN Núm.1 Desembre 2009 


Notícies Assistència al " I Encuentro de Empresas de Turismo Activo participantes en el SCTE " 

 

" I Encuentro de Empresas de Turismo Activo participantes en el Sistema de Calidad Turística Español " . Aquesta trobada es va fer a Madrid, el passat 28 de setembre, i estava organitzada per l’Instituto de Turismo de España en col•laboració amb AENOR.Es va explicar el contingut previst per a la Norma de Calitat UNE del CTN 188SC3 per empreses de Turisme Actiu. Es una iniciativa que permetrà a les empreses i/o professionals certificar les seves activitats.

Podreu trobar el contingut de la trobada així com les ponències i conclusions en els següents documents.
o Contingut de la trobada  o Propuesta de norma turismo activoo La norma de calidad en nuestra empresao Gestión
o Seguridad encuentro empresas turismo activo
o Conclusiones taller de seguridad

II Jornada tècnica del club de Turisme-actiu de Catalunya

 

El passat 12 Novembre, es va intervenir en la segona jornada tècnica del club de Turisme-actiu de Catalunya per informar de la creació de la nostra associació i convidar als professionals presents a informar-se sobre la mateixa.  A més es va sol.licitar tenir més relació entre els departaments que tenen competències en turisme i els que tenen competències en esports, doncs el Turisme actiu es trova a caball entre els dos àmbits i sovint quan es regula no es te en compte una de les dues vessants. 

Contacte amb el Consell Català de l'EsportHem contactat amb el Consell Català de l’Esport ja que no trobem lògic que ens exigeixin l’acreditació de DESA (Desfibrilador Extern Semi-Automàtic) quan encara a dia d’avui la mateixa administració esta demanant informes sobre la idoneïtat de la seva implantació en espais públics. A més no trobem cap disposició legal que ens obligui més enllà de disposar de la formació en Atenció Sanitària Immediata nivell 2 tal i com diu el Decret 225/1996. La gestió la realitza el nostre advocat Joan Antequera. En un informe realitzat per la Generalitat aquest estiu, potser el més rellevant es la recomanació de una anàlisis epidemiològica i un estudi cost-efectivitat abans d’implantar un programa de desfibril•lació precoç en els espais públics. Es evident que en el nostre cas no s’ha realitzat i directament se’ns vol imposar. A continuació teniu l’informe realitzat per l’Agencia d’avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

DEA espais publics- informe 2009
També hem consultat l’estat del procediment d’obertura de convocatòries per habilitar-se, tenint en compte que el procés s’havia d’iniciar l’any 2008 i finalitzar el desembre del 2010. De moment sembla ser que encara esta en tràmit però que al gener podria sortir publicat a la web de l’Escola Catalana de l’Esport.

SocisTal i com varem comunicar a l’assemblea, aquest desembre us passarem rebut pel compte bancari que ens vareu facilitar pel 50% de la quota anual, es a dir 35€, que ens serviran per poder activar els serveis per als socis.

Ja us podeu descarregar els següents documents
o Llei de professionals de l'esport 3/2008 o Decret per habilitar-se
o Resolució per validar per esports de regim especial
o Resolució per validar per esports de regim transitori
o Sol•licitud inscripció al registre
o Informació per omplir la sol•licitud
Quan us inscriviu al registre us recomanem que ompliu les dades de les especialitats en les que esteu treballant encara que no tingueu titulació però que penseu demanar habilitació. Si podeu utilitzar la denominació de la fitxa d’inscripció ens ajudarà a fixar el llistat de modalitats. Si no trobeu la vostra modalitat us agrairem que ens ho comuniqueu.


 

Aprofitem des de l’ACPEN per desitjar-vos un bon Nadal i feliç any 2010.Encara no ets soci?Aquí pots descarregar-te el document d’adhesió que ens podràs enviar per mail a info@acpen.org

Formulari inscripcióPer a cancel·lar la seva subscripció a  acpen.org Premi aquí

NOTA: Per a realitzar aquestes accions és necessari obrir el correu. Els enllaços no funcionen a la vista prèvia

©  Acpen .org

 
     
Top